woensdag 22 mei 2013

Epic Spell Wars of the Battle Wizards: Duel at Mt. Skullzfyre
The combo driven "Take-that" party card game with magical spells
Nu in het Nederlands : Een met spreuken combinaties gedreven "op jouw smoel" feest van een kaartspel ... of zoiets 

Epic Spell Wars is een snel kaartspel waar alles draait rond het construeren van toverspreuken. Iedere wizard trekt 8 kaarten van een gemeenschappelijke stapel en probeert een 3 delige magic spell op tafel te krijgen. Deze Spreuken komen in 3 types (Source, Quality en Delivery) en bevatten 5 verschillende elementen. Het combineren van de 3 types en hun elementen is de sleutel van het spel. Eenmaal gekozen mag elke speler zijn spreuk voorlezen en uitvoeren... dit resulteert dan in Brain sucking, Acid blasting, Face melting en Nuke shooting van je tegenstanders tot hun 20 levenspuntjes weg zijn. Wizards die vroegtijdig sterven krijgen Dead wizard cards als pleister op de wonde. Deze helpen hun de volgende battle sterker uit de hoek te komen. Last Wizard standing wint het spel.

Pro :

+ Lekker gewelddadig hard cartoonesk Artwork van Nick Edwards
+ Vuile Spreuken creëren die perfect kloppen (super combo's) geven een machtig gevoel
+ Proberen een specifieke tegenstander te raken is moeilijk, maar altijd dikke fun als het lukt
+ Snel (met de onderstaande tweak) en simpel (3 kaartjes leggen)
+ Veel verschillende combinaties met de 178 Spreuken
+ De Dead wizard cards zijn een leuke Catch-up mechanic (spelers die achterstaan krijgen een extra duwtje)
+ Het "verplicht" uitspreken van je Magische Spreuken voordat je ze mag gebruiken is hilarisch. Vooral later op de avond als iedereen al wat gedronken heeft. Lees : bezopen op zijn stoel hangt en gevleugelde woorden als "Professor Presto's Explodifying Cone of acid" probeert uit te spreken ;p

Con :

- Minstens 4 spelers nodig, liefst 5 of 6 magiërs aan de gametafel
- Kan veel te lang duren voor een filler (zie onderstaande tweak)
- Bevat speler eliminatie tijdens de verschillende rondes (lig je er als eerste uit, dan kan je even wat drinken halen voor de rest).
- Luck of the draw (een slechte hand) en luck of the dice (een slechte rol)
Lightweight game: Veel random factoren met beperkte strategie

Tips & Tricks :

■ Met 6 spelers kan het oplopen tot 2,5 uur en dat is te lang voor dit soort filler games. Er zijn 2 manieren om het spel wat in te korten. Ten eerste: gebruik een eierwekker van 1 minuut om je Spreuken te kiezen. Ten tweede: kies op voorhand hoeveel rondes je gaat spelen (3 of 4) en als er dan een gelijke stand is wint de wizard met de meeste Kills op zijn naam. Is er alsnog een gelijke stand dan doen die spelers één spreuk tegen spreuk battle met een nieuwe verse hand. Wie het meeste leven over heeft is dan de winnaar.

Vergelijkbare Games :Geen opmerkingen:

Een reactie posten